Sluijters Prijs

De KunstRAI is trots om voor de derde maal de locatie te zijn waar de winnaar van de Sluijters Prijs voor jong talent in de schilderskunst zal worden getoond. De prijs wordt eens in de twee jaar toegekend door de Stichting Kunst aan de Dijk te Kortenhoef. Alle Nederlandse kunstacademies dragen hiervoor werk van hun beste studenten aan.

Jochem Mestriner heeft de Sluijters Prijs voor jong talent in de schilderkunst gewonnen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 5.000 en een solotentoonstelling tijdens de KunstRAI in Amsterdam in april 2022.

De Stichting heeft de Nederlandse kunstacademies uitgenodigd voordrachten te doen van net afgestudeerde bachelor- en masterstudenten en heeft 13 voordrachten ontvangen. De jury bestond uit de beeldende kunstenaars Johan van Oord en Niek Hendrix en de kunsthistorici Pia van Wijnbergen en Cato Cramer.

Jochem Mestriner studeerde af aan de kunstacademie van de HKU in Utrecht in 2021. In dat jaar won hij ook een stipendium van de Dooyewaard Stichting, die hem in de gelegenheid stelt een jaar lang in een kunstenaarsatelier in Blaricum te werken en wonen.

Mestriners schilderijen ontstaan uit een sterk associërend vermogen, waarin vele scenario’s en verhaallijnen samenkomen. Geïnspireerd door de kunstgeschiedenis, de literatuur, videospellen en persoonlijke gebeurtenissen creëert hij  de inhoud van zijn werk  en ook zijn vormentaal wordt er door bepaald.  Epische verhalen mengen zich met zijn persoonlijk leven. Vaak wordt zijn werk bevolkt door vreemde wezens en wonderlijke karakters, waar realiteit, literatuur en beeldende kunst zich mengen.

www.kunstaandedijk.nl