Menu

Pers

Persbericht

Voor meer informatie:

Inhoud en deelnemers: Mark Slegers (06 532 632 79)
Organisatie en technische vragen: Erik Hermida (020 626 40 20)

Kijk voor meer informatie op www.KunstRAI.nl

Historie KunstRAI

De KunstRAI is in 1985 opgericht door Wim van Krimpen, die de beurs organiseerde vanuit de speciaal daarvoor opgerichte Stichting Kunstbeurs. In 1991 nam Jaap Witzenhausen de organisatie voor één jaar over, waarna Stichting Kunstbeurs de organisatie in handen legde van Erik Hermida.

In 1994 droeg Stichting Kunstbeurs de titel KunstRAI over aan de RAI en werd opgeheven. In 1997 nam Amsterdam RAI ook de titel Art Amsterdam over. De naam Art Amsterdam werd als ondertitel aan KunstRAI toegevoegd.

Van 1992 tot en met 2002 werd de beurs in opdracht van Amsterdam RAI georganiseerd door Erik Hermida, waarna Anneke Oele het stokje overnam. In 2006 liet de RAI de naam KunstRAI vallen en ging de beurs verder als Art Amsterdam.

In 2010 nam Anneke Oele afscheid en werd Edo Dijksterhuis als organisator aangesteld. Hij besloot om na de beurs van 2011 een nieuwe richting in te slaan. De Art Amsterdam zou in 2012 naar een nieuwe locatie verhuizen in Amsterdam-Noord en plaatsvinden in een andere periode (september). De beurs zou compacter worden met een meer internationaal karakter.

Toen dit bekend werd besloot een aantal galeriehouders om de KunstRAI nieuw leven in te blazen en deze in overleg met Amsterdam RAI op de traditionele locatie en in de gebruikelijke periode (mei/juni) te organiseren. Erik Hermida werd gevraagd om samen met galeriehouder Mark Slegers de organisatie op zich te nemen. Voor dit doel is Stichting Kunstbeurs opnieuw opgericht. De beurs profileert zich als een nationale beurs die een breed overzicht geeft van de diversiteit en kwaliteit in de hedendaagse autonome en toegepaste kunst.