Menu

Backstage

De Kersentuin

De Kersentuin toont, na een drie succesvolle edities, komend jaar opnieuw de levendigheid en diversiteit binnen de hedendaagse beeldhouwkunst.  De backstage presentatie toont het werk van uiteenlopende kunstenaars, zowel aanstormend talent als gevestigde namen, geselecteerd door Annelien Kers (eigenaar KERSGALLERY en artistiek coördinator De Vishal in Haarlem). Dit jaar met de tentoonstelling WIE IS IK?  Kunstenaars verdiepen zich in de medemens en proberen de ander te doorgronden of te interpreteren.  Als je de KERSENTUIN binnenloopt wordt de bezoeker van alle kanten aangekeken door ‘de ander’ die figureren in schilderijen, sculpturen, foto’s of video’s. Prettige bijkomstigheid: Alle getoonde werken zijn te koop met de KunstKoop van het Mondriaan Fonds.
Afbeelding: installatie van Franse Killaars, te zien in de Kersentuin expositie WIE IS IK?

 

Willem De Kooning Academie

She By Reality: Een verassende presentatie van aanstormend talent. Met werk van Rowan van As, Roxette Capriles, Jip van der Hek, Leendert van der Meer, Rik Schutte, Noa Silver en performances van Awó. Alle deelnemers zijn recent afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie. Deze toonaangevende kunstacademie in Rotterdam leidt ‘creative pioniers’ op waar de economie om vraagt en bereidt hen voor op een internationale professionele loopbaan.

WOW

WOW Amsterdam

WOW is een culturele plek in Amsterdam-West. WOW biedt tijdelijke woonruimte aan vijftig recent afgestudeerde kunstenaars. WOW is een springplank voor talent en produceert een dynamisch kunstprogramma. Er is uitgebreid gelegenheid om elkaar te inspireren en samen te werken. Dit resulteert in intrigerende cross-overs tussen beeldende kunst, mode, design, muziek en film, waarvan op de KunstRAI een selectie wordt getoond.

 

Barbara Broekman My Second Skin

Dit jaar wordt de installatie My Second Skin van Barbara Broekman, die eerder was te zien in Het Fries museum, getoond op de KunstRAI.
My Second Skin is een rechthoekige ‘tent’ van vijf bij negen bij vijf meter, gemaakt van textiel. Barbara brengt hiermee zesenveertig textieltechnieken van diverse culturen bij elkaar in één werk.
Textiel als kleding speelt de rol van second skin en beschermt mensen tegen de elementen. Dit is het centrale idee achter deze installatie.