Menu

Backstage

De Kersentuin

De Kersentuin toont, na een drie succesvolle edities, komend jaar opnieuw de levendigheid en diversiteit binnen de hedendaagse beeldhouwkunst.  De backstage presentatie toont het werk van uiteenlopende kunstenaars, zowel aanstormend talent als gevestigde namen, geselecteerd door Annelien Kers (eigenaar KERSGALLERY en artistiek coördinator De Vishal in Haarlem). Dit jaar met de tentoonstelling WIE IS IK?  zijn portretten opgenomen waarin het kijken naar de ander centraal staat. Kunstenaars verdiepen zich in de medemens en proberen de ander te doorgronden of te interpreteren.  Als je de KERSENTUIN binnenloopt wordt de bezoeker van alle kanten aangekeken door ‘de ander’ die figureren in schilderijen, sculpturen, foto’s of video’s . Prettige bijkomstigheid: Alle getoonde werken zijn te koop met de KunstKoop van het Mondriaan Fonds.

 

Willem De Kooning Academie

In het Willem de Kooning Paviljoen wordt aandacht besteed aan het werk van een aantal (oud)studenten, die de grote diversiteit tonen die het onderwijs voortbrengt. Een uitdagende presentatie van aanstormend talent. De academie streeft naar programma’s die relevant zijn in de hedendaagse wereld van kunst en ontwerp en die sterk gericht zijn op de toekomstige beroepspraktijk.

WOW

WOW is een creatieve Amsterdamse broedplaats aan de Wildzanghlaan, waar jonge, onlangs afgestudeerde kunstenaars wonen en werken. Er is uitgebreid gelegenheid om elkaar te inspireren en samen te werken. Dit resulteert in intrigerende cross-overs tussen beeldende kunst, mode, design, muziek en film, waarvan op de KunstRAI een selectie wordt getoond.

Barbara Broekman My Second Skin

Dit jaar wordt de installatie My Second Skin van Barbara Broekman, die eerder was te zien in Het Fries museum, getoond op de KunstRAI.
My Second Skin is een rechthoekige ‘tent’ van vijf bij negen bij vijf meter, gemaakt van textiel. Barbara brengt hiermee zesenveertig textieltechnieken van diverse culturen bij elkaar in één werk.
Textiel als kleding speelt de rol van second skin en beschermt mensen tegen de elementen. Dit is het centrale idee achter deze installatie.