Menu

Events

Focus Barcelona

Na twee succesvolle presentaties van gaststeden Berlijn en Antwerpen nodigen wij voor komende editie galerieën uit Barcelona uit om zich gezamenlijk op de KunstRAI presenteren. Barcelona is een stad met veel internationaal georiënteerde galerieën, waaruit zeker een mooie selectie te maken is die een waardevolle toevoeging zal vormen op het Nederlandse aanbod.

Kunstkabinet

Ten behoeve van de startende verzamelaar met liefde voor kunst maar een kleine beurs, wordt een Kunstkabinet ingericht waar werk tot € 1.500,- van veel deelnemende galerieën te vinden zal zijn. 

De Kersentuin
De Kersentuin toont, na een drie succesvolle edities, komend jaar opnieuw de levendigheid en diversiteit binnen de hedendaagse beeldhouwkunst op basis van een thema. De backstage presentatie toont het werk van uiteenlopende kunstenaars, zowel aanstormend talent als gevestigde namen, geselecteerd door Annelien Kers (eigenaar KERSGALLERY en artistiek coördinator De Vishal in Haarlem). Prettige bijkomstigheid: Alle getoonde werken zijn te koop met de KunstKoop van het Mondriaan Fonds.

WOW

Op instigatie van Rob Malasch gaan we komend jaar nogmaals een samenwerking aan met het het jonge Amsterdamse platform WOW, dat onder meer een broedplaats is voor afgestudeerden van Amsterdamse kunstopleidingen. Jonge kunstenaars inspireren elkaar, maar wonen en werken ook samen. Dit resulteert in een kunst die een cross-over is van beeldende kunst, mode, design, muziek en film.

Veel jonge galerieën op de KunstRAI
De jeugd heeft de toekomst! Ook komend jaar presenteren veel jonge galerieën zich op de KunstRAI in een zogenaamde RAW Edge of Piccolo stand. Met veel lef en enthousiasme presenteren zij kunst die nieuw, fris en uitgesproken is.
Beoordeel zelf hoe de jonge kunstenaar zich anno 2018 staande houdt in de kunstwereld. Wie is de aankomende Banksy, Armando of Karel Appel? Ook die grote namen zijn natuurlijk vertegenwoordigd door bekende galerieën met een lange staat van dienst. Samen zorgen de jeugd en het establishment voor een indrukwekkende en verrassende KunstRAI 2018.